Az Idősek Barátai programba jelentkező önkéntesekkel két munkatársunk interjút készít; ennek során a tevékenységhez kapcsolódó valamennyi fontos információt megosztjuk a jelentkezővel. Ezt követően rövid (néhány napos) gondolkodási időt javaslunk az önkéntes munkára jelentkezőnek. Amennyiben elhatározása szilárdnak bizonyul, közösen kiválasztjuk azt az idős embert, akit látogatni fog, illetve felajánljuk számára a soron következő képzésünkön való részvétel lehetőségét.

Önkénteseinket szakember által vezetett esetmegbeszélő alkalmak szervezésével segítjük. Ezeken a megbeszéléseken az önkénteseknek lehetőségük nyílik arra, hogy a látogatások során tapasztalt nehézségeket, esetleges problémákat vagy örömöket a közösség elé tárják, segítséget kérjenek, tapasztalatot cseréljenek.

Alapítványunk kiemelt figyelmet fordít az önkéntesek közösségének építésére, ennek érdekében a szakmai jellegű találkozók mellett kötetlen találkozásra alkalmat adó eseményeket is szervezünk, illetve levelezőlistánk révén biztosítjuk a folyamatos kapcsolattartás lehetőségét.

VISSZA A FŐOLDALRA