Az Újbudai Idősek Házának lakói tudják, hogy közel két éve minden szombaton számíthatnak az Idősek Barátai Program öt önkéntesére, akik izgalmas történetekkel töltik meg a társalgó életterét. Ezek a rendszeres felolvasások színesítik az egyhangú hétvégéket, lehetőséget adnak a közös időtöltésre, a jóízű beszélgetésekre és a társas kapcsolatok erősítésére.

A felolvasásaink egyetlen állandó jellemzője a délelőtt 10 órai kezdés, amúgy minden más változatos szokott lenni. Hetente más szerző, más könyv és más téma kerül elő, más önkéntes olvas fel, és mindig vannak új érdeklődők a visszatérő lakók mellett.

Ma Judit, az Idősek Barátai Program egyik lelkes önkéntese olvasott fel három történetet Nyáry Krisztián Így szerettek ők című könyvének második kötetéből. Juditnak köszönhetően a jelenlévők visszautazhattak a múltba, és megismerkedhettek neves magyar írók szövevényes szerelmi történeteivel. A hallottak alapján néhány idős lakó megosztotta saját véleményét és ismereteit az írókról, szívesen mesélték el gondolataikat, illetve beszéltek érzéseikről. Judit jelenléte és előadásmódja egyértelmű sikert aratott: élménydúsabbá tette a jelenlévők délelőttjét.

Mindig örülünk, amikor azt látjuk, hogy változatosságot tudunk vinni az idősek életébe. Ha ők akár csak egy órára is elfelejtik saját gondjaikat és betegségüket, akkor érezzük igazán azt, hogy segítettünk, és hogy a programunk valóban hasznos! Mi biztosan ott leszünk jövő szombaton is az Újbudai Idősek Házában!