Legutóbb tavaly, a karácsonyi ünnepségen gyűltünk össze az Idősek Barátaival, ami akkor annyira jól sikerült, hogy megfogadtuk, nyáron is újra találkozunk valamilyen formában! Végül egy közös kirándulás mellett döntöttünk, amelynek keretén belül nemrégiben ellátogattunk a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba.

A nyári időjárás szeszélyes volt velünk, lógott is egy kicsit az eső lába, így szerencsére jól döntöttünk, hogy végül nem szabadtéri programot választottunk. Reggel, a gyülekező közben megkérdeztük idős barátainkat, hogy megengedik-e a fotózást, mire Erzsi néni rögtön ezt felelte:

„Persze! De olyan képek készüljenek ám, hogy fiatal legyek rajtuk!”

A jó hangulat tehát adott volt már az első perctől fogva.

A múzeumban érdekes és interaktív idegenvezetésben volt részünk, amit ezúton is hálásan köszönünk, mert a kötetlen beszélgetésnek köszönhetően lehetőség nyílt saját tapasztalataink megosztására is. Jó volt látni, ahogy barátaink a régmúlt időket idézve maguk is meséltek saját élményeikről és megosztották tudásukat a cukrászmesterségről. Ugye mond még valamit Önöknek is a süvegcukor és a krampampuli?

A nap témája a marcipánkészítés volt, melynek készítéséhez szükséges eszközöket nem csak a vitrinben csodálhattuk meg, hanem mi magunk is kipróbálhattuk azokat! Ki gondolta volna, hogy a jó marcipánhoz elegendő egy kis mandula, méz és rózsavíz?

A tárlatvezetés után magunk készíthettük el a marcipánt, és saját ízlésünk szerint formázhattuk meg a kis figurákat. Íme egy kis ízelítő az elkészült művekből:

Vidáman telt el ez a délelőtt a múzeumban, és ahogyan karácsonykor, ezúttal is spontán fakadtak dalra az idősek, miközben a marcipánfigurákat formázták. A következő alkalommal egészen biztos, hogy zenével kapcsolatos programot fogunk kitalálni számukra!

Egyszerűen öröm volt nézni, hogy egy pár órás, sokoldalú program milyen jókedvűvé tette a résztvevőket – ezekért a pillanatokért érdemes tagja lenni a programnak.

Köszönjük az önkénteseink segítségét az utazás megszervezésében is!

További képek a Facebook oldalunkon találhatóak.