Múlt héten egy csodás, napsütéses őszi napra sikerült megszerveznünk azt a kirándulást, ami nem valósulhatott volna meg támogatóink egyéni adományai nélkül. Reméljük, hogy az alábbi rövid, képes beszámoló átadja azt a szuper hangulatot, amit Idős Barátainkkal eltöltöttünk a Zugligeti Lóvasútnál! KÖSZÖNJÜK TÁMOGATÓINKNAK!

 

Zugligetet a budai hegyvidék alsó kapujaként is szokták emlegetni, ami már az odafelé vezető autóúton is izgalmas látványt tartogatott a számunkra. A zegzugos utak és a rejtélyes, egykori nagypolgári villák láttán érezni lehetett, hogy valamikor ez a környék pezsgő központja volt a kikapcsolódásra vágyóknak. Gyakorlatilag már az út maga is felért egy buszos idegenvezetéssel, annyira sokszínű volt a kilátás!

Fotó: Kanó Péter

Az önkéntesekkel együtt összesen 17-en vettünk részt a kiránduláson. Idős Barátainkkal egy igazi ékszerdobozt fedeztünk fel itt a Lóvasút épületében, ahol a Helytörténeti Gyűjtemény állandó kiállítását is meglátogattuk. Ezúton is köszönjük tárlatvezetőnk, Judit szórakoztató és lelkes beszámolóját a kiállításról, nagyon jókat nevettünk a frappáns történetein, és a Lóvasút történelmi eseményein. Judit nyitott volt Idős Barátaink kérdéseire, vagy hozzáfűzött, saját élményeikre is!

Fotó: Kanó Péter

Szerencsére az időjárás is mellettünk volt ezen a napon, és a kellemes időben lehetőségünk volt körbe sétálni az épületet, illetve annak környékét is. Éva néni gesztenyét gyűjtött, Ida néniék bepillantottak a fotókiállításra is, de volt, aki csak kiült a teraszra élvezni a friss levegőt. Az idős otthontól távol már ez a kis levegőváltozás is újszerűen hatott rájuk a hegyvidéki levegő lévén.

Fotó: Kanó Péter

Kirándulásunkat nem csak fotósunk, Peti örökítette meg, hanem az M1 stábja is! Az Életkor c. műsorban fogunk szerepelni, melynek pontos adásba kerülését egyelőre nem tudjuk, de feltétlenül jelezni fogjuk honlapunkon, és a Facebook oldalunkon is.

Fotó: Kanó Péter

Idős Barátainknak és kísérő önkénteseiknek vidám órákat szereztünk ezzel a kirándulással, ami egy új élményt és mozgalmas kikapcsolódást jelentett mind az idős otthonokból, mind a saját lakásukból érkezőknek. A fenti képen például látszódik, hogy Stefi néni is nagyon élvezte az interjúkat a tévéstábbal. Mi pedig már azon törjük a fejünket, hogy hol és hogyan tudnánk újra kirándulni tavasszal!

További képek ITT!