Több adomány is érkezett hozzánk abból a célból, hogy lehetővé tegye az ünnepség megszervezését, Idős Barátaink részvételét. Köszönjük egyéni és céges támogatóinknak nagylelkűségüket és hozzájárulásukat!

A tavalyi év nem múlhatott el anélkül, hogy együtt ünnepeljük a karácsonyt: Idős Barátainkkal, önkénteseinkkel, művész barátokkal. December 17-én több, mint 45-en gyűltünk össze a belvárosban, hogy együtt töltsünk pár órát ünnepi hangulatban. A létszám nem volt teljes: szeretettel gondoltunk azokra is akik betegségük okán nem tudtak részt venni az eseményen.
Nagy örömünkre szolgált látni, hogy már ilyen sokan tagjai a programunknak!

A karácsonyi hangulatot több tehetséges barátunk segített megidézni. Andrea és barátai kórusa gyönyörűen énekelt – már ekkor lehetett hallani a közönségből csatlakozó hangokat.

A vidám kórus

Baka Györgyi költőnő saját verseiből olvasott fel nekünk: az “Áldott születés” és a “Létének édes érzete” című verseket elmélyülten és átszellemülten hallgattuk.

Baka Györgyi versei felolvasása előtt, háttérben a viccmesélők

Ezek után vidám karácsonyi viccekkel folytattuk a műsort, majd két önkéntesünk, Kati és Irén olvasott fel szép novellákat. Végül, de nem utolsósorban közösen is felköszöntöttük Joli nénit, aki decemberben töltötte be 100-dik életévét! Kedvencével, Dobos tortával leptük meg, melynek fogyasztása közben kiosztottuk karácsonyi ajándékainkat mindenkinek. Ezek után a lassan hagyományosnak mondható közös éneklés vette kezdetét Ági néni és Andrea vezetésével.

Joli néni és a Dobos torta

Visszajelzések alapján mindenki nagyon jól érezte magát, a bejgli és a sütemények finomaknak, a műsor igényesnek, a hangulat vidámnak, az ajándék igazi meglepetésnek bizonyult!

Köszönjük az összes programunkban részt vevő idősnek, hogy szeretettel elfogadták önkénteseink barátságát, önkénteseinknek pedig helytállásukat, idejüket, energiájukat!

Alíz is segített ajándékot osztani

További képeket itt találhattok.