Budapest belvárosát csodálhattuk meg a DÖMÖS fedélzetén

Október 1-je az Idősek Világnapja. Olyan jó, hogy ilyenkor több figyelmet kapnak az idősek világszerte! Természetesen mi az Idősek Barátainál egész évben figyelünk a körülöttünk élő, magasabb életkort megélt emberekre, nem csak a látogatáskor, hanem az utcán sétálva, a villamoson, a lakóházban. Egy apró gesztus, előreengedés, segítség a táskával sokat jelent!

A forró nyár elmúltával, de még az őszi indián nyár során igyekszünk kimozdulni támogatott időseinkkel. Ebben az évben már jó előre körbekérdeztünk, hogy mit szeretnének látni, merre mennének szívesen? Mivel a dunai hajókirándulás volt a leggyakoribb válasz, ezért meg is szerveztük ezt a kirándulást, és szeptember 30-án útra keltünk délelőtt 10 órakor a Vigadó térről.

Judit és Ica között nagy a barátság

A hajóba bejutás és az onnan való kijutás kalandosra sikeredett a rolátorral, bottal érkező idősek számára, de megoldottuk probléma nélkül – önkénteseink jelenléte ilyenkor is elengedhetetlenül szükséges. Lelki erejük mellett most fizikai erejükről is bizonyságot tettek – csapatban, együtt mindent megoldunk!

Köszönjük a közösségi adománygyűjtő kampányunk adományozóinak az esemény támogatását! Nélkülük nem tudtuk volna megszervezni ezt a kirándulást. A MAHART-nak külön köszönjük a támogatást, öröm látni amikor ennyien összefogunk hogy együtt segítsünk a magányos idős embereken!