Rengeteg információt lehet hallani arról, hogy hogyan lehet az óvintézkedéseknek megfelelően időseknek segíteni – és sokunknak többféle hozzáállása, véleménye van ezzel kapcsolatosan.

Hogy ne szegje senki kedvét az idősek segítésétől ez a bizonytalanság, összeállítottunk egy leírást arról, hogy mi hogyan gondoljuk: tapasztalataink alapján hogyan lehet a járvány alatt is JÓL segíteni.

Számunkra ez nagyon fontos: a jó szándék mellett az elővigyázatosság, saját magunkra és másokra, különösen a törékeny idősekre irányuló figyelem szükséges eleme a sikeres önkéntes tevékenységnek. Az alábbi dokumentumban található ajánlások követésével biztosak vagyunk benne, hogy Neked is igazán jó élményt fog jelenteni az önkénteskedés ezen formája!

A helyi önkormányzatok rengeteget segítenek a járvány idején a szenior korú lakosoknak. Összeállítottunk egy listát a budapesti kerületi segélyvonalakról, amit bátran ajánlhattok idős ismerőseiteknek.

Szeretnénk, hogy minél többen érezzétek magatokat könnyedén idős embertársaitok megsegítése közben. Fogadjátok sok szeretettel a csatolt dokumentumokat!