Segíts Te is egy-egy emléket felidézni és átörökíteni a következő generáció számára!

Az otthonukban illetve az idősotthonokban elszigetelten élő idősek nagyon nehéz helyzetbe kerültek. A vírus okozta karantén miatt sokan még inkább elszigetelődtek, elmagányosodtak. Sokukat nagyon megrémisztette és elkeserítette a folyamatos fenyegetettségen túl a személyes kapcsolatok hiánya. Ugyanakkor az az érzés is felmerült bennük, hogy szeretnének valamivel hozzájárulni, valamit cserébe adni azért a támogatásért és segítségért, amit a vírus okozta helyzetben kaptak. Irányítsuk a figyelmüket arra, amit ők adhatnak, amivel hozzájárulhatnak a világhoz. Közösen keressük meg azokat az értékes, egyedi tapasztalatokat, megoldásokat, amiket csak a hosszú időt megélt emberek mondhatnak magukénak. A legidősebb generáció tagjai már számos olyan nehéz helyzetet éltek át, amiket a mai emberek elképzelni sem tudnak. Az idős emberek életük során hatalmas utakat jártak be, ők a legbölcsebbek! Nagyon fontosnak tartjuk ezt a bölcsességet, az átélt tapasztalataikat megosztani, továbbadni különösen most, ebben a bizonytalan helyzetben.

Készíts Te is video- vagy hangfelvételt az idős ember történetéről az okostelefonoddal!

Várunk minden, ebbe a témába vágó saját vagy olvasott történetet, ötletet, kedvenc verset, mesét, prózai művet, dalt, éneket, kedvenc mondatot, festményt vagy bármit, ami az idősnek erőt adott, ami feltöltötte a kétség, nehézség idején. Ha valakinek az érzelmi kötődéses történetekről mesélés kevésbé akaródzik, értékesek a házi praktikák, a gyakorlatias tippek és tanácsok is, hogyan vásároljunk be előre, ha nem tudjuk meddig nem mehetünk boltba, vagy hogyan fertőtlenítenek otthon, stb.

A beküldött anyagokat a honlapunkra tesszük ki: www.idosekbaratai.hu, FB oldalunkra valamint eljuttatjuk családok átmeneti otthonaiba, anyaotthonokba, gyermekotthonoknak.

A felvételek, interjúk készítéshez itt találsz segítséget és útmutatást:

Ha nem tudod technikailag megoldani a felvételt, keress meg minket, mert lesz olyan önkéntes, aki elkészíti az interjút, a felvételt.

Az anyagokat 2020. július 30-ig várjuk!

Kérdésekkel itt érdeklődhetsz: idosekbaratai@onkentes.hu, +36 20 80 44 977

Elsőként az adatlapot kérlek töltsd ki: ADATLAP

Ezt követően az alábbi Google drive mappába lehet feltölteni a felvételeket és fotókat: FELVÉTELEK FELTÖLTÉSE IDE