Csörög a telefon, és már érezzük előre hogy fontos hívás. Igazunk lesz: egy szerettünk kórházba került! Legtöbben ilyenkor azonnal meg akarjuk látogatni, és ez a legjobb amit tehetünk – ha lehetséges és beengednek. Ha pedig nem is láthatjuk, akkor is biztosítani szertenénk hogy mindene megvan amire szükség lehet. Mit vigyünk, mit küldjünk be számukra?

Ebben a helyzetben kevesen kezdenénk guglizni egy megbízható, releváns listát keresve. Ezért lehet fontos, hogy a következő listát elmentsük, kinyomtassuk, könyvjelzők közé tegyük, hogy ha esetleg szükség lenne rá, azonnal elővehessük.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) által összeállított javaslati lista teljes körű, a személyes iratoktól kezdve a ruhaneműkön át az étkezéshez, tisztálkodáshoz szükséges szerekig mindent tartalmaz. Kortól független, így mindenkire érvényes.

http://meszk.hu/hirek.aspx?nid=99548&cid=469#99548

A csomagon kívül ne feledkezzünk meg a rendszeres kommunikáció gyógyító hatásáról! Mi az Idősek Barátainál tudjuk, hogy életmentő lehet egy-egy beszélgetés, kedves szó. A telefonon keresztül is hallható, ahogy mosolygunk, egy jól megválasztott szó, kifejezés, idézet sokat jelent szeretteinknek.

Nem az ajándékokra szánt összeg a lényeg, hanem a rendszeresség: támogatott időseinkkel sokszor kapcsolatba lépünk, különböző formákban (telefon, posta, látogatás, ha lehet online eszközök), hogy folyamatosan emlékeztessük őket: számítanak nekünk!

Ha te is szeretnél támogatni egy olyan időst, akit más nem segít, havi 2500 forint adománnyal biztosíthatod hogy soha többé ne legyen egyedül!

https://adjukossze.hu/kampany/idosek-baratai-adhatunk-egy-orat-1042/tamogatom

2020. 11. 04.