Az elszigeteltség 1 millió idős embert érint Magyarországon. 

A magány elűzése nem nehéz, könnyen segíthetünk ebben szenvedő embertársainknak, nem kell hozzá képzettség: beszélgessünk, nevessünk együtt, segítsünk apróságokban, ami nem okoz számunkra nehézséget. Nem is gondoljuk, hogy néha 1-1 kedves szó, egy telefonhívás akár életet is menthet!

A járvány csak méginkább rontott az elszigeteltségen, és kreatívnak kell lennünk minden nap hogy a megváltozott körülmények ellenére ugyanúgy biztosítsuk idős tagjainkat, hogy nincsenek egyedül az életben.

Rengeteget gondolkoztunk azon, hogy a járványhelyzet ellenére hogyan tudjuk meglepni az otthonukban elszigetelten élő időseket. Eddig minden évben közös karácsonyi ünnepséget szerveztünk, de ez most nem lehetséges. 

MIndenképpen személyes élményhez szeretnénk juttatni időseinket, amely során érezhetik hogy számítanak valakinek, valakiknek. Már nyáron elkezdtük a közös gondolkozást: mi, az önkéntesek és az idősek együttesen. Több remek ötlet is született, azonban a folyamatosan változó rendelkezéseket és a növekvő elmagányosodást figyelembe véve egy ötlet kimagaslott a többi közül:

                                                  A KARÁCSONYI SZERENÁD

 

      Kiscsoportokban fogunk az idősek ablaka alatt karácsonyi dalokat énekelni!

Mindannyian izgatottak vagyunk: december 15-21-ig összesen 18 Budapesten élő idős tagunkat fogjuk egy kis kórusként meglátogatni, és éneklünk nekik! Van olyan csoport is ahol hegedűszó fogja kísérni az énekhangot 🙂

 

Természetesen ajándékkal is kedveskedünk nekik, ezévben kifejezetten személyre szabottan: a Decathlon kedves munkatársai az időseink összes kívánságát teljesítve csodálatos meglepetéssel készültek: forró csokipor, cicanadrág, dvd lejátszó, könyvek, teák, édesség, de még macskatáp is került egy-egy csomagba. Ezeket a szerenád alkalmával adjuk majd át, illetve ahol az éneklésre valamilyen ok miatt nem kerül sor, oda elvisszük adománykiszállító önkénteseink segítségével.

 

Köszönjük önkénteseinknek, a Decathlon kedves munkatársainak és minden adományozónknak aki támogatja az idősek karácsonyát!

 

Mindenkinek nagyon boldog ünnepeket és egészségben, vidámságban gazdag új évet kívánunk!

Kata, Bori és az Idősek Barátai önkéntesei

2020. 12.12.

Amennyiben Te is szeretnéd, hogy az elszigetelt időseknek szép karácsonya legyen, adományoddal itt segítheted munkánkat: https://adjukossze.hu/kampany/idosek-baratai-adhatunk-egy-orat-1042/tamogatom