“Az ünnep a lelkünkben van – ha ott még sincs, üresek vagyunk, és az nagyon szomorú” – mondta Magdolna, akivel a húsvétról beszélgettem telefonon pár napja. Nagy átéléssel mesélte, hogy voltunk nála locsolkodni és milyen kedves, személyes ajándékot kapott húsvét alkalmából. Nagyon meg volt hatva.

Tavaly tavasszal nehéz volt a húsvét. Akkor tombolt a Covid-19 járvány első hulláma, és nem tudtuk hogyan védekezhetnénk, mit tehetnénk hogy ne kapjuk el a vírust. Azóta talán kicsit jobban hozzászoktunk, de még mindig nagyon hiányzik mindannyiunknak szeretteink társasága. A vírushelyzet miatt sajnos idén sem tudtuk megtartani szokásos közös húsvéti ünneplésünket. Mivel tavaly karácsonykor is „házhoz mentünk”, és szerenádot adtunk az időseknek az ajtajuknál, úgy gondoltuk idén húsvétkor is személyesen felkeressük az időseket. Természetesen verses locsolkodással, ahogy a hagyományhoz illik! 🙂

Képeinket egy Facebook-galériába gyűjtöttük össze, melyet a bal oldali képre kattintva nyithattok meg.

Youtube csatornánkon egy saját maga által összeállított locsolóverset mond el egyik önkéntesünk, melyet be is vetett a húsvéti köszöntések alkalmával az idősek nagy örömére!

A locsolkodás mellett az ajándékozás sem maradhatott el. Az összes csodálatos ajándékot a Mindspire munkatársainak köszönhettük. Hatalmas élmény volt mindannyiunk számára, hogy az idősek minden kívánságát teljesítették! Nemcsak az idősek, de mi magunk is teljesen meghatódtunk. 
A visszajelzéseket felsorolni sem tudjuk, annyi érkezett: minden esetben nagy meglepetés és öröm kísérte az ajándékok átadását. Segítettünk az időseknek megkeresni és elolvasni a kártyát, melyen szerepelt az ajándékozó neve és üzenete – ezeket nagy becsben tartják, kirakják a polcra, asztalukra. 

Az idősek ünneplőbe öltözve várták a locsolókat. Volt aki olyan könyvet kapott amire már 10 éve vágyik, valaki pedig a saját könyve megírásához szükséges eszközt. A 83 éves Éva néni boldogan mesélte hogy volt a csomagban „egy kis nyuszika is”, és hogy mennyire feldobtuk a napját ezzel a meglepetéssel. Ilus néninek könnyek szöknek a szemébe ahányszor ránéz az ajándékaira, nem tudott szinte szóhoz se jutni, annyira meghatódott a figyelmességen amivel összeválogatta ezeket az ajándékozója. Nagyon hálás, hogy folyamatosan figyelünk rá és megjegyezzük amit mond, kíváncsiak vagyunk arra hogy mit szeretne – és kívánságait meg is valósítjuk. A legnagyobb odaadással gondol ránk.

Zsuzsa verseket is írt, melyeket köszönetképp el is mondott nekünk: ezt videón itt láthatjátok!

Nagyon köszönjük önkénteseinknek, hogy ilyen csodálatos meglepetésben részesítették a magányos időseket!

Hálásak vagyunk a Mindspire munkatársainak a csodás ajándékokért!

2021. április 9.