Varga Szilvia, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze az Idősek Barátai Program önkénteseként sok idősnek szerzett felszabadult pillanatot Operett előadásával

Mivel a pandémiás időszak alatt a színházak zárva tartottak, előadásaik elmaradtak, csak próbára volt lehetőség, ezért a Veszprémi Petőfi Színház kezdeményezésére a társulat tagjai önkéntes munkát vállaltak. Én is felvettem a kapcsolatot az Idősek Barátai Programmal, akik felajánlották, hogy budapesti idősek otthonában vállalhatnék fellépéseket. – számolt be a színésznő.

Örömmel vettem a felkérést, mivel pontosan tudom édesanyám kapcsán, milyen nehéz időszak volt számukra ez a járvány. Szívesen éneklek operett részleteket, melyek nagyon népszerűek voltak az idősek körében az 5 helyszínen, ahol felléptünk.

Örömömre szolgál, hogy felvidíthatom a covid miatt elszigeteltségben élő időseket, együtt énekeljük az ismert dallamokat, sőt a vállalkozó kedvűek még táncra is perdülnek.

 

 

 

A fellépéseken részt vesz lányom is, aki ének szakos hallgató. Remélem egy kis örömet tudunk szerezni ezzel az időseknek és a jövőben egyre több színèsztársam csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez. Ezúton szeretném felhívni színész kollégáim figyelmét, hogy az Idősek Barátai Program szívesen fogadja az önkéntes műsor felajánlásokat, akinek kedve van, vegye fel a kapcsolatot idosekbaratai@onkentes.hu címmel.