fbpx

Túráztunk a Mátrában a Decathlon segítségével

2021. július 31-ike mérföldkő volt az IBP számára. A Decathlon dolgozói a IX. Decathlon Mátra Túrán szerveztek egy kicsi túrát nekünk. Az eléggé elszigetelten, magányosan élő időseink közül öten vállalkoztak az útra (ez igen szép szám, mert a nagy többség a lakását is alig tudja elhagyni). Nagy örömmel, várakozással, izgalommal készültek. Az önkéntes kísérők többsége maga is szépkorú volt.

Annak ellenére, hogy rossz időt jósoltak, mind a 18-an ott voltunk a Nyugatinál, ahonnan egy külön busz vitt a helyszínre. Ott a Sástó Turisztikai Központ túravezetője várta az izgatott csapatot, és elmondta, hogy 2 kilométeres lesz az út, sok szép látnivalóval. Az idősek örömmel vették tudomásul, hogy vélhetően meg tudják csinálni a kirándulást.

Útban a Sás-tótól a mesés kilátást nyújtó Eremény tető felé elkapott egy heves zivatar, dörgött, villámlott. A csapat zokszó nélkül, elszántan követte vezetőjét. A látvány mindenért kárpótolt. Az eső nemsokára elállt, mire visszaértünk a tóhoz – közben sokan megmászták a kilátót is -, megszáradtunk. És akkor jött a bónusz: csónakázás a tavon! Aki nem tudott úszni, az mentőmellényt is viselhetett. A hölgyek vízililiomot is kaptak ajándékba.

Szívmelengető volt látni és hallani a véleményeket. A hölgyek kinyíltak, nevetgéltek. 10 évet fiatalodtak. Büszkék voltak magukra, hogy meg tudták csinálni a túrát. Egyikük úgy jött el, hogy gyakran görcsöl a lába járás közben, akkor meg kell állnia pihenni. Ámult és bámult, egész úton egyszer sem fájdult meg a lába. Kész csoda, mondta. Az egyik támogatott idős ragyogó arccal mondta, nagyon boldogtalan, már öngyilkosságra is gondolt. És most ott van a hegyek között, kezében virág, arcáról sugárzik a boldogság. “Nem hittem volna, hogy még ilyen csodálatos élményben lesz részem.”- mondta. “Mennyi gondoskodás, kedvesség! Bárcsak lenne több ilyen élménydús program” – sóhajtották.

A jelenlevőknek nagyon sokat jelentett ez a program, reméljük, jövőre is lesz erre lehetőség. És igyekszünk majd több hasonlót Budapesten vagy a környékén magunk is szervezni.

Villányi Katalin, 2021. augusztus 17. 

További cikkeink:

Keress minket!

Önkéntes Központ Alapítvány

Telephely:
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 24.

Tel: +36-1-225-0710

E-mail cím: idosekbaratai@onkentes.hu

TÁMOGASD MUNKÁNKAT RENDSZERES ADOMÁNYODDAL!

https://adjukossze.hu/kampany/idosek-baratai-adhatunk-egy-orat-1042

Ajánld fel nekünk szja 1%-odat!

Adószámunk: 18108251-1-41

© Idősek Barátai 2020.