fbpx

Katona József színház színészei köszöntötték az időseket az idősek világnapján

„Minden idősnek azt kívánom, hogy sokat tornázzon és a fiatalokkal tartsák mindig a kapcsolatot „– üzente az egyik szépkorú járókelő az Idősek világnapján a kortársainak

 

Október 1-én az Idősek Barátai önkéntesei az idősek által összegyűjtött receptkönyvvel és a Kincseink Kiadvánnyal ajándékozták meg az utcán járókelő időseket. Az Idősek Barátai fő feladatuknak tekintik a magányos idősek rendszeres látogatását, társaság nyújtását.

 

Mészáros Béla és Pálos Hanna, a katona József Színház színművészei, szintén fontosnak tarják a hazai idősek lelki egészségét. Hanna fiatal kora ellenére szívesen vállal önkéntes tevékenységet nemcsak a hajléktalan emberekkel, hanem a magányos idősekkel kapcsolatban is. Béla szívén viseli azokat a magányos időseket, akik önhibájukon kívül kényszerülnek egyedül ünnepelni a születésnapjukat vagy akár a karácsonyt. A színészek az idősek barátaiként egy egy szál rózsával és személyre szóló felolvasással kedveskedtek a 7-es villamos Margit Híd budai hídfőjénél a járókelőknek.

Akik nyitottak voltak az Idősek Világnapján megállni és pár percet beszélgetni, abban az örömben részesülhettek, hogy személyesen hallgathatták meg Hanna és Béla előadásában a Kincseink kiadvány egy egy történetét.

További cikkeink:

Keress minket!

Önkéntes Központ Alapítvány

Telephely:
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 24.

Tel: +36-1-225-0710

E-mail cím: idosekbaratai@onkentes.hu

TÁMOGASD MUNKÁNKAT RENDSZERES ADOMÁNYODDAL!

https://adjukossze.hu/kampany/idosek-baratai-adhatunk-egy-orat-1042

Ajánld fel nekünk szja 1%-odat!

Adószámunk: 18108251-1-41

© Idősek Barátai 2020.