fbpx

Vallomás – mit kaptam az időstől, akivel rendszeresen beszélgettem!

Nagyon szomorú volt megkapni a hírt, hogy É. néni meghalt, de jó arra gondolni, hogy az elmùlt 1.5 èvben É. néni minden hetemnek része volt, egy csodálatos, talpraesett nénit ismertem meg benne.

É. néni régóta mondta, hogy már mindenki régen meghalt, akit igazán szeretett, aki fontos volt számára és ő már azért magányos, még akkor is ha van kapcsolata a külvilággal. Hatalmas szeretettel beszélt az öccséről is, a férjéről is, akivel ha jól számoltam, kevesebbet élt ebben a világban házasságban, mint nélküle, és mégis még most is minden pillanatban ott volt a szívében.

 

Sokszor eszembe jutott, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy épp É. nénit “kaptam” Tőled, és még volt időnk és lehetőségünk adni egymásnak. 84 éves elmúlt, érték örömök az utóbbi időben is, de gyakran voltak fájdalmai, és azt gondolom, megtalálta azt az időpontot, amikor méltósággal és elegánsan tudott távozni, szép emlékeket hagyva maga után és most már újra együtt tud lenni azokkal, akik számára a legfontosabbak.

Köszönöm, bennem béke van, az első pillanattól kezdve benne volt, hogy bármikor bekövetkezhet és minden beszélgetésünk ajándék. Biztos, hogy jó ideig még minden héten eszembe fog jutni, hogy felhívjam, de ez természetes.

B. Á. önkéntes

 

Lehet ennél jobban megfogalmazni azt, hogy mit jelent  Idősek Barátjának lenni?

További cikkeink:

Keress minket!

Önkéntes Központ Alapítvány

Telephely:
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 24.

Tel: +36-1-225-0710

E-mail cím: idosekbaratai@onkentes.hu

TÁMOGASD MUNKÁNKAT RENDSZERES ADOMÁNYODDAL!
 

Ajánld fel nekünk szja 1%-odat!

Adószámunk: 18108251-1-41

© Idősek Barátai 2020.