fbpx

2020-ban kezdtük el az idősek digitális készségeit fejlesztő projektünket “Digitális jövőt az időseknek!” (Digital Future for Elderly – DFE) címmel, a Blackrock támogatásával. Nagyratörő céljaink vannak, de elsőként az alapokat fektettük le: bevezettünk egy digitális CRM rendszert, melyben a jogszabályoknak megfelelően biztonságosan tudjuk tárolni a támogatottjaink, önkénteseink és kapcsolataink adatait. Ez óriási fejlődés számunkra, vége az emailekben és füzetekben való végeláthatatlan kutakodásnak egy-egy kapcsolati adatért! Ez a rendszer nem csak adattárolásra alkalmas, hanem riportokat és diagramokat is tudunk vele készíteni, melyek segítenek fókuszálni az aktuális kérdésekre, kihívásokra. Ezáltal jobban tudunk figyelni arra, ami igazán fontos: időseinkre és önkénteseinkre!

Ezen a videón láthatjátok, ahogy önkéntesünk segít támogatott idősünknek megkeresni régi barátokat, kapcsolatot tartani a távol élő unokával és információkra keresni az interneten. Kinyílik a világ!

A támogatásnak köszönhetően tableteket tudtunk felajánlani fővárosi idősotthonoknak, hogy ezzel mi is hozzájárulhassunk az ott élők elszigeteltségének enyhüléséhez. Az idősek nagyon várták az eszközöket: főként videotelefonálásra, képek fogadására és küldésére és érdekességek felkeresésére fogják használni ezeket a tableteket. 

Az eszközök könnyen fertőtleníthetők minden használat után így egy-egy otthonban több száz idős napjait is felvidítják majd az így létrejöhetett kapcsolódások a külvilággal. 

Mérföldkőnek számított az a 2020-ban indult informatikai fejlesztés, mely megalapozza programunk teljes digitális transzformációját. A Salesforce nevű CRM rendszert az EvoCRM tanácsadói segítségével vezettük be mindennapi életünkbe. Erre szeretnénk a jövőben egy olyan rendszert ráépíteni, mely során az önkéntesek be tudnak lépni a saját profilukba weboldalunkon és/vagy egy app-on keresztül. Itt valós időben tudnák frissíteni az információkat melyek ahhoz szükségesek hogy minél hamarabb minél hatékonyabb segítséget nyújthassunk az arra rászoruló időseknek. 

Amennyiben céged,egyetemed szervezne egy hackathon-t vagy programozói versenyt mely során ezeket a felületeket pro bono alapon elkészítené, kérjük jelentkezz az idosekbaratai@onkentes.hu emailcímen! 

Programunkat szeretnénk folytatni, egyre ambíciózusabb tervekkel melyeket az idősekkel és az önkéntesekkel együtt szövünk. Ehhez viszont támogatókra és új önkéntesekre is szükségünk van! Jelentkezz te is az idosekbaratai@onkentes.hu emailcímen, ha szeretnél segíteni.